Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Föreläsningar i Nicolaigården

Varje termin anordnar vi intressanta föreläsningskvällar i Nicolaigården. Föreläsningarna är öppna för alla och det är alltid fri entré. Vid enstaka tillfällen kan det krävas biljett, då intresset förväntas vara stort, men biljetterna är gratis. Vi bjuder även på lite enklare förtäring. 

 


Tisdag 26 februari kl. 18.30

Ett litet program om Karin Boye, en av våra största poeter, med levnadsteckning i ord och ton. Detta program framförs av skådespelerskan Catherine Jeppsson tillsammans med musiker, och innehåller både texter och sånger. Catherine är utbildad vid teaterhögskolan i Göteborg. Hon har varit verksam vid bl a Helsingborgs stadsteater och spelat i Theatrons: Vem är rädd för Virginia Woolf? och Private Lives av Noël Coward.

Torsdag 21 mars kl. 18.30

Mirjam Fors är prästen som outade sig själv som homosexuell i sin invigningspredikan. Nu kommer hon till Lidköping för att föreläsa om HBTQ-frågor under temat "Kärlek för den som vågar"

Tisdag 9 april kl. 18.30

Psykiatrikern Håkan Andersson, som också är känd som Radio Skaraborgs radiopsykolog kommer och talar om "Varför vi mår så dåligt när vi har det så bra"