Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Föreläsningar i Nicolaigården

Varje termin anordnar vi intressanta föreläsningskvällar i Nicolaigården. Föreläsningarna är öppna för alla och det är alltid fri entré. Håll utkik här på hemsidan för uppdaerad information vad gäller ev. biljetter eller ev. inställd föreläsning. Vi följer folkhälsomyndighetens rekomendationer och kommer anpassa oss därefter.

 


 

Tisdag 13 oktober kl. 18.30 - Lasse Berg

Han har bott i elva länder och skrivit ännu fler böcker. Kalahariböckerna om människosläktets ursprung blev Lasse Bergs genombrott hos en bred publik. Här visar han att vi människor är skapta för samarbete, gemenskap och vänlighet. En grupp om 20-30 personer hjälptes åt att ordna mat, visade varandra respekt och var snälla mot varandra. Det var nödvändigt för gruppens och artens överlevnad. Då var den väldiga sabeltandade katten fienden, i dag är det ensamheten. När flocken inte längre är vår givna hemvist måste vi kämpa för att skaffa vänner, mat och en bostad.

Lasse Berg är hedersdoktor vid Lunds universitet och en uppskattad och flerfaldig sommarpratare. Lasse har sedan 60-talet beskrivit världen för oss. Nyfikenheten och glädjen att berätta är drivkraften för Lasse Berg som är författare, journalist, dokumentärfilmare, nationalekonom och ornitolog.

I våra arvsanlag finns fortfarande samlaren som levde i Afrika. Är det nya livet hållbart? Hur ska vi som människa leva för att få frid med vårt inre? På tisdag kommer han till Nicolaigården för att föreläsa utifrån temat ”Att vara människa”.

Biljetterna är slut, men du kan följa föreläsningen via länk. Maila ditt intresse för deltagande till lidkoping.pastorat@svenskakyrkan.se så får du en länk via e-post med instruktioner för hur du ska ansluta till föreläsningen. Vi behöver ha ditt mail senast 12.00 måndag 12 oktober.