Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Kyrkan som mötesplats

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.


Öppen dörr i Nicolaigården - en diakonal mötesplats

En öppen verksamhet utan fasta programpunkter. Kom på kaffe, smörgås och fika till självkostnadspris. Sitt ner och samtala med varandra eller läs morgontidningen, lös korsord, spela spel eller helt enkelt bara va. Öppen dörr är varje måndag mellan kl. 10.00-15.30, med en kort middagsbön kl. 12.00. Höstens första Öppen dörr är 16 september. Har du frågor kring öppen dörr kan du kontakta någon av diakonerna.  

I samband med Öppen dörr finns även ett språkcafé. Språkcafét ger möjlighet till att träna svenska och träffa nya människor. Vi träffas på samma tider som Öppen dörr, måndagar kl. 10-15.30 och dricker kaffe eller te tillsammans och pratar på lätt svenska. 

Bildterapi erbjuds i samband med Öppen dörr varannan måndag med start 23 september och sista tillfället blir 18 november.
Stickcaféet är varannan vecka mellan 10-12, med start 16 september (jämna veckor) fram till den 25 november.

Eftermiddagsfika med program

Vid ett par tillfällen varje termin bjuds det på fika och underhållning i Nicolaigården

Tisdag 10 mars kl. 14.00
"Fru Luther"
Berit Johansson berättar och gestaltar.

Tisdag 28 maj kl. 14.00
"Livstrådar - mitt samiska arv"
Musik och berättelser med Anita Olausson

Tisdag 19 maj kl. 14.00
KAKbuffé
Var med och tävla i kategori småkakor - mjuka kakor - vetebröd

Kyrkans dagträff i Sigfridskyrkan

Varannan tisdag (jämna veckor) mellan 09.30-13.00 pågår flera studiecirklar samtidigt i Sigfridskyrkan. Det är hantverk, akvarellmålning och näverarbete. Avslutas med middagsbön och lunch tillsammans.

Café Palmen i Sigfridskyrkan

Varje onsdag året om mellan kl. 15.00 och 17.00 finns ett öppet café i Sigfridskyrkan. En mötesplats för alla som önskar en kopp kaffe och en stunds gemenskap. Varannan vecka med start 29 januari kommer en gäst för samtal utifrån olika teman. Ingen föranmälan krävs, utan det är bara att komma! 

Seniorcurling i Sigfridskyrkan

Varannan fredag mellan kl. 10.00-11.30, kan du som pensionär komma till Sigfridskyrkan och spela mattcurling med 3.8 kilos stenar. 

Gudstjänster och sångstunder på äldreboenden

Präster från Lidköpings församling håller regelbundet gudstjänster på följande äldreboenden: Östhaga, Solhaga, Guldvingen, Ljungen, Skogsgläntan och Sleipner. Ett par gånger per termin gästas även Skogsgläntans äldreboende av Psalmcirkeln, som spelar och sjunger tillsammans med de boende. Gudstjänsterna är öppna för allmänheten.

En onsdag i månaden kommer diakon Anne Blomqvist med ett glatt gäng till Solhagas Mötesplats för en sångstund med de boende och de boende i området. Sångtillfällena brukar vara mellan kl. 14.30-15.30.

Födelsedagsfest

Tre gånger om året bjuder vi alla församlingens 80, 85, 90, 95-åringar (och äldre) på en riktigt festlig födelsedagsfest. Det bjuds på mat, kaffe och tårta, musikunderhållning och en och annan överraskning. Det brukar bli en härlig fest! Närmar du dig din bemärkelsedag får du hålla utkik i brevlådan efter en inbjudan.