Kyrkan som mötesplats

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.

Öppen dörr i Nicolaigården - en diakonal mötesplats

En öppen verksamhet utan fasta programpunkter. Kom på kaffe, smörgås och fika till självkostnadspris. Sitt ner och samtala med varandra eller läs morgontidningen, lös korsord, spela spel eller helt enkelt bara va. Öppen dörr är varje måndag mellan kl. 10.00-16.00, med en kort middagsbön kl. 12.00. Höstens Öppen dörr är mellan 3 september och 3 december. Kontaktperson för Öppen dörr är Elin Kjell

I samband med Öppen dörr finns även ett språkcafé. Språkcafét ger möjlighet till att träna svenska och träffa nya människor. Vi träffas på samma tider som Öppen dörr, måndagar kl. 10-16 och dricker kaffe eller te tillsammans och pratar på lätt svenska.

Bildterapi erbjuds i samband med Öppen dörr, varannan måndag, jämna veckor. Stickcaféet är varannan vecka mellan 10-12, ojämna veckor.

Följande måndagar erbjuds lunch:
5/10, 19/11 (knytkalas den 19 november)

Kyrkans dagträff i Sigfridskyrkan

Varannan tisdag (jämna veckor) mellan 09.30-13.00 pågår flera studiecirklar samtidigt i Sigfridskyrkan. Det är hantverk, akvarellmålning, sång och snickeri. Avslutas med middagsbön och lunch tillsammans. Det erbjuds även Ipad/Iphone-kurs, 45 minuters pass - anmälan/tidsbokning: Jenny Landström, tel 070 791 80 15. För övriga frågor kontakta Clara Linderland.

Öppet café i Sigfridskyrkan

Varje onsdag året om mellan kl. 15.00 och 17.00 finns ett öppet café i Sigfridskyrkan. En mötesplats för alla som önskar en kopp kaffe och en stunds gemenskap. Varannan vecka kommer en gäst för samtal utifrån olika teman. Ingen föranmälan krävs, utan det är bara att komma!

Seniorcurling i Sigfridskyrkan

Varannan fredag mellan kl. 10.00-11.30, från och med 22 januari till 13 maj, kan du som pensionär komma till Sigfridskyrkan och spela mattcurling med 3.8 kilos stenar.

Gudstjänster och sångstunder på äldreboenden

Präster från Lidköpings församling håller regelbundet gudstjänster på följande äldreboenden: Östhaga, Solhaga, Guldvingen, Ljungen, Skogsgläntan och Sleipner. Ett par gånger per termin gästas även Skogsgläntans äldreboende av Psalmcirkeln, som spelar och sjunger tillsammans med de boende. Gudstjänsterna är öppna för allmänheten.

En onsdag i månaden kommer diakon Elin Kjell med ett glatt gäng till Solhagas Mötesplats för en sångstund med de boende och de boende i området. Sångtillfällena brukar vara mellan kl. 14.30-15.30.

Födelsedagsfest

Tre gånger om året bjuder vi alla församlingens 80, 85, 90, 95-åringar (och äldre) på en riktigt festlig födelsedagsfest. Det bjuds på mat, kaffe och tårta, musikunderhållning och en och annan överraskning. Det brukar bli en härlig fest! Närmar du dig din bemärkelsedag får du hålla utkik i brevlådan efter en inbjudan.

Såhär kan det se ut!