Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Kyrkan som mötesplats

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.


Bildterapi Workshop för flyktingar

Under hösten hålls en workshop för flyktingar i Nicolaigården. Det är Catherine Rogers Jonsson, som själv kom till Sverige från USA för 19 år sedan, som håller i workshopen. Catherine arbetar med bildterapi för att ge uttryck för tankar och känslor, som ett medel för att läka oss själva från jobbiga erfarenheter i livet.

Vuxna, ungdomar och barn, alla är välkomna till Nicolaigården på lördagar kl. 10.00–11.30.
Följande datum är satta: 9, 16, 23 och 30 september samt 7, 14, 21 och 28 oktober.

Ledare: Catherine Jonsson, ATR-BC, SRBt auktoriserad bildterapeut tel. 070-55 07 195
Kontaktperson från Svenska kyrkan: Elin Kjell

Öppen dörr i Nicolaigården - en diakonal mötesplats

En öppen verksamhet utan fasta programpunkter. Kom på kaffe, smörgås och fika till självkostnadspris. Sitt ner och samtala med varandra eller läs morgontidningen, lös korsord, spela spel eller helt enkelt bara va. Öppen dörr är varje måndag mellan kl. 10.00-16.00, med en kort middagsbön kl. 12.00. Kontaktperson för Öppen dörr är Elin Kjell

I samband med Öppen dörr finns även ett språkcafé. Språkcafét ger möjlighet till att träna svenska och träffa nya människor. Vi träffas på samma tider som Öppen dörr, måndagar kl. 10-16 och dricker kaffe eller te tillsammans och pratar på lätt svenska. Vårens sista Öppen dörr är 28 maj.

Följande måndagar erbjuds lunch:
26/3 Köttbullar och potatis, brunsås och lingon
23/4 Potatisgratäng och kyckling, sallad
28/5 Pastasallad

Vegetariskt alternativ finns alltid.

Kyrkans dagträff i Sigfridskyrkan

Varannan tisdag (jämna veckor) mellan 09.30-13.00 pågår flera studiecirklar samtidigt i Sigfridskyrkan. Det är hantverk, akvarellmålning, näverarbete, sång och snickeri. Avslutas med middagsbön och lunch tillsammans. På eftermiddagen erbjuds även en Ipad-kurs mellan kl. 13.00–15.00. 

Café Palmen i Sigfridskyrkan

Varje onsdag året om mellan kl. 15.00 och 17.00 har Café Palmen öppet i Sigfridskyrkan. Café Palmen vill vara en mötesplats för alla som önskar en kopp kaffe och en stunds gemenskap. Det finns inga fasta programpunkter. Ingen föranmälan krävs, utan det är bara att komma! 

Seniorcurling i Sigfridskyrkan

Varannan fredag mellan kl. 10.00-11.30, från och med 22 januari till 13 maj, kan du som pensionär komma till Sigfridskyrkan och spela mattcurling med 3.8 kilos stenar. 

Pilgrimsvandra

Vi vandrar tilsammans, delar tystnad, ord och tankar. Några gånger firar vi mässa. Vandringarna utgår ifrån Mariakyrkan och avslutas med gemensam fika. För mer information är du välkommen att kontakta diakon Catrine Lundberg

Gudstjänster och sångstunder på äldreboenden

Präster från Lidköpings församling håller regelbundet gudstjänster på följande äldreboenden: Östhaga, Solhaga, Guldvingen, Ljungen, Skogsgläntan och Sleipner. Ett par gånger per termin gästas även Skogsgläntans äldreboende av Psalmcirkeln, som spelar och sjunger tillsammans med de boende. Gudstjänsterna är öppna för allmänheten.

En onsdag i månaden kommer diakon Elin Kjell med ett glatt gäng till Solhagas Mötesplats för en sångstund med de boende och de boende i området. Sångtillfällena brukar vara mellan kl. 14.30-15.30.

Födelsedagsfest

Tre gånger om året bjuder vi alla församlingens 80, 85, 90, 95-åringar (och äldre) på en riktigt festlig födelsedagsfest. Det bjuds på mat, kaffe och tårta, musikunderhållning och en och annan överraskning. Det brukar bli en härlig fest! Närmar du dig din bemärkelsedag får du hålla utkik i brevlådan efter en inbjudan.

Såhär kan det se ut!