Musiken i våra kyrkor

För den som vill lyssna på finstämd körsång och begåvade musiker finns det all möjlighet till detta i Lidköping. I Mariakyrkan hålls regelbundet musigudstjänster och i S:t Nicolai kyrka bjuds det på konserter av olika slag. I sommar är utbudet något reducerat, men det finns ändå en he del att ta del av.

Söndag 14 juni kl. 19.00
Musik i sommarkväll
Trumpet- och orgelkväll med Lars Hernqvist, orgel och Lucas Hjortlinger, trumpet.

Söndag 21 juni kl. 17.00
S:t Sigfrids kyrka
"Italiens dramatik möter svensk romanik"
Opera och sångkonsert med medverkande från Masterclass Vocalità.
Konstnärlig ledare Marco Stella, Pianist Bo Ericsson

Söndag 28 juni kl. 19.00
Musik i sommarkväll
Riksspelmannen Per-Thomas Eriksson, nyckelharpa och fiol och Pasi Pasanen, dragspel

Söndag 12 juli kl. 19.00
Musik i sommarkväll
Flöjt- och orgelkväll med Stephen Craig och Sara Eggelind Craig.

Söndag 26 juli kl. 19.00
Orgelkväll med Benjamin Kjell

Onsdag 5 augusti kl. 20.00
Konsert i samband med Lidköping Music Festival
Entré

Torsdag 6 augusti kl. 19.00
POLSKA PÅ PAN
Konsert i samband med Hjulafton. Josue Trelles, panföljter, Alban Faust, nyckelharpa, slagverk, spelar folkmusik från Sverige och Anderna.