Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Återkoppling årets diakonicentral

2019-02-28

- Det är fantastiskt att se vilken givmildhet som finns! Tack till alla som satt in gåvor eller swish på vårt bankgiro, till alla som lämnat presentkort, kontanter, kläder, julklappar m.m. vid våra olika insamlingstillfällen, säger Elin Kjell, diakon.

Gåvorna kommer från föreningar, församlingar, privatpersoner och företag. Under de två inlämningstillfällena i Nicolaigården i början av december lämnades det in 116 matkassar.
 
Av de hjälpsökande hushållen var 93 ensamstående, 67 ensamstående med barn, 9 par och 37 par med barn. Totalt 206 hushåll. Det delades ut presentkort på ICA samt olika affärer till ett värde av 177 765 kr.
 
- Många hjälpsökande är kända och kommer åter år från år, vilket visar att det är svårt att ta sig ur den ekonomiska utsattheten. Flera lever med låg pension eller ersättning och har små möjligheter att få ökad inkomst eller förändra sin situation. Genom era gåvor har vi kunnat sätta lite extra guldkant på tillvaron för människor i vår närhet! Tack för att ni är med och gör julutdelningen möjlig!
 
Elin Kjell, en av de diakoner som arbetade under julutdelningen

« Tillbaka

Återkoppling årets diakonicentral