Fastekampanj 3 mars - 14 april

2019-04-14

Samma himmel. Samma rättigheter. Verkligheten ser olika ut.

10 mars kl. 18.00 hålls en temagudstjänst i Mariakyrkan på fastekampanjens tema

17 mars kl. 15.00 är det Gudstjänst med utdelning av Barnens bibel i S:t Sigfrids kyrka. Efter gudstjänsten säljer Internationella gruppen bröd till förmån för fastekampanjen

24 mars kl. 17.00 är det bröd- och våffelförsäljning i S:ta Maria kyrka, innan möjligheternas mässan kl 18.00.

1 april kl. 10.30 bjuds de på Hattparad i Nicolaigården. Cider och tilltugg, insamling till fastekampanjen.

13 april kl. 17.00 blir det Välgörenhetskonsert i S:t Nicolai kyrka. Medverkar gör S:t Nicolai kyrkokör, Johan Sundström, Christina Hedlund, dirigent. Insamling till fastekampanjen sker under kvällen

Du kan också swisha din gåva till 900 1223, tack!

Årets insatser går till

Humanitärt stöd som ser hela människan Krig, våld och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Varje person som drabbas har rätt till trygghet, värdighet och behöver stöd för att leva vidare. Att rädda liv och lindra nöd är alltid högsta prioritet när katastrofen är ett faktum. De som drabbas hårdast är de som från början har minst resurser eller saknar skyddsnät. Svenska kyrkans internationella arbete stödjer katastrofinsatser över hela världen. Det ger människor möjlighet att:

1) Känna trygghet
Tak över huvudet, mat och rent vatten gör att människor överlever. Det ger också kraft att våga tro på tillvaron igen.

2) Få möjlighet att utvecklas

Utbildning, självhjälpsgrupper och spar och lånegrupper – en trygg inkomst eller en buffert minskar utsatthet och bygger självständighet.

3) Hitta ett sammanhang

När människor kan påverka sina liv minskar stress, oro och psykisk ohälsa. Delaktighet, möjlighet att organisera sig och vara aktiv gör det lättare att bygga en ny vardag.

4) Resa sig starkare
När människors behov står i fokus och humanitärt stöd utformas med respekt för individen växer tron på framtiden.

Var med i kampen för människors rätt att få resa sig starkare ur en katastrof. Stöd Svenska kyrkans internationella arbete.

Foto: Magnus Aronson

Fastekampanj 3 mars - 14 april