Föreläsning i Nicolaigården

2018-03-13

Tisdag 13 mars kl. 18.30 i Nicolaigården

Peder Thalén är docent och professor i religionsvetenskap vid Högskolan i Gävle. Hans forskning är främst inriktad på frågor som rör sekulära livsåskådningar, med frågeställningar som; Vilken roll har ateismen i Sverige och Europa? Hur skall den filosofiskt beskrivas? Hur har ateismen förändrats?

Kyrkan är i förändring och står inför stora utmaningar, men har det inte alltid varit så? Kyrkan måste, precis som allt och alla andra, förhålla sig till en samtid för att förbli relevant. Peder Thalén kommer till Nicolaigården för att reflektera över nutidens kyrka, och hur det är att vara kyrka i 2000-talet?

Fri entré, enklare förtäring.

Föreläsning i Nicolaigården