Ny organist i församlingen

2019-09-22

Ursprungligen ifrån Storbritannien har jag mina rötter i den anglikanska och metodistiska traditionen. Jag har även jobbat som organist i United Reformed Church i Cardiff, Wales. Utbildad som både organist och pianist har jag ett stort intresse för historiska tangentinstrument bland annat cembalo och klavikord. Jag är även redaktör för en tidning utgiven av Westfield Center for Historical Keyboard Studies vid Cornell Universitetet i USA. 2008 flyttade jag till Israel/Palestina för att jobba, först som ackompanjatör för Edward Said National Conservatory of Music i Palestina och senare som pianist för Daniel Barenboims Music Foundation. 2011 flyttade jag till Göteborg där jag har haft vikarietjänster för Örgryte församling, Vasa församling och Annedals församling. Som kyrkomusiker ligger mina intressen i gudstjänstens liturgi och hur musik kan skapa gemenskap.

Vänliga hälsningar,

Stephen