Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Romansafton

2020-02-15

Lördag 15 februari kl.17.00 i S:t Sigfrids kyrka

Svenska sångstjärnan Ida Falk Winland är verksam på några av de främsta operascenerna i Europa: Opera National de Paris, Teatro alla Scala i Milano, Covent Garden i London, Glyndeborne Festival, Göteborgsoperan och Kungliga Operan Sthlm. Arbetat med dirigenter som Esa Pekka Salonen, Sakari Oramo, Mark Minkowski, Daniel Harding m.fl.

Ubildad vid Royal College of Music och National Opera Studio i London. Utsågs 2018 som vinnare till Operapriset för sin insats som Adalgisa i GöteborgsOperans produktion av Norma. Rollistan är lång, hon har bl. a. sjungit Gilda i Rigoletto, Nedda i Pajazzo, Grevinnan i Figaros Bröllop, Fiordiligi i Cosi fan tutte, Pamina i Trollflöjten, Donna Anna i Don Giovanni, Cunegunda i Candide, Adalgisa i Norma och Rosina i Barberaren.

CD-inspelningar: Bachs h-mollmässa, Haydns Skapelse, soloCD med musik av Copland, Nystroem och R. Strauss

Magnus Svensson räknas idag som en av Sveriges ledande uttolkare av den klassiska pianorepertoaren och är en uppskattad sångackompanjatör med romansserien i Stockholms konserthus som sin särskilda musikaliska hemvist.

Han är utbildad vid Musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Parallellt studerade han romansinterpretation för Geoffrey Parsons i London och solistiskt pianospel för Jan Ekier i Warszawa. Redan som tonåring påbörjade Magnus Svensson samarbete med sångerskor som Irene Theorin och Malin Byström. Han har sedan dess byggt upp en betydande repertoar med i synnerhet Miah Persson, Camilla Tilling, Christina Nilsson, Katarina Karnéus, Elin Rombo, Håkan Hagegård, Ann Hallenberg, Karl-Magnus Fredriksson, Ailish Tynan, Katarina Dalayman, John Lundgren, Malena Ernman m.fl.

Magnus har framträtt på de flesta större konsertscener i Sverige, men också flitigt konserterat i USA och flertalet europeiska länder, i synnerhet Tyskland, Italien och Frankrike.

Han har givit ut femton skivor på flera bolag. Förutom soloinspelningar av Bach, Mozart och Schumann märks romanser, kammarmusik och ett mångårigt samarbete med Adolf Fredriks Flickkör under Bo Johansson. Svensson figurerar också som solist tillsammans med bl.a. Kungliga Filharmonikerna.

 

Sammarbete med Lidköpings konsertförening.
Inträde 100 kr för konsertföreningens medlemmar, 150 kr för icke medlemmar, ungdomar <20 år fritt
Förköp kan göras via Swish-konto nr 1235126784 eller Bankgiro 5081-5190
Lokalen är tillgänglig för rörelsehindrade.

« Tillbaka

Romansafton