Pilgrimsvandra på Annandag Påsk

Vandringar startar samtidigt från S:t Nicola kyrka, S:t Sigfrids kyrka och S:ta Maria kyrka kl. 15.00. Efter vandringen möts följena upp i Nicolaigården för en gemensam fika. Därefter mässa i S:t Nicolai kyrka kl. 17.00.

Fira påsken i kyrkan

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus besegrade döden! Välkommen att delta på de gudstjänster och aktiviteter som erbjuds under påskveckan.

Läs mer ››

Körkonsert med S:t Nicolai Vocalis & Tornakören från Lund

Lördag 4 maj kl. 17.00 sjunger S:t Nicolai Vocalis tillsammans med Tornakören från Lund i S:t  Nicolai kyrka. Dirigerar gör Christina Hedlund och Jakob Yttersjö.

Församlingsresa 7 maj

Tisdag 7 maj har du möjlighet att förlja med till Skövde för att få en visning av Helenakyrkan, samt eftermiddagsfika på Kyrkans hus. Avresa kl. 13.00 och åter i Lidköping kl. 17.30. Anmälan till kansliet senast 30 april.

Drop-in-vigsel i S:t Nicolai kyrka

Lördag 11 maj mellan kl. 10.00-15.00 erbjuds drop-in-vigsel i S:t Nicolai kyrka. En snabb vigsel som tar ca. 20 minuter. Om ni har er hindersprövning redo är det bara att dyka upp. Kom ihåg att minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Musikgudstjänst i Mariakyrkan

Söndag 12 maj kl. 18.00 blir det skönsång av Linda Meurlinger, som ackompanjeras av Josefin Creutzer på piano.

Toner under valven

Lördag 18 maj kl.11.30 är det Toner under valven i S:t Nicolai kyrka. Benjamin Kjell spelar orgel.

Elever från Kävesta folkhögskola

Torsdag 23 maj kl. 19.00 kommer musikelever från Kävesta folkhögskola och ger en konsert i S:t Nicolai kyrka.

Koralblåsning och kyrkfrukost

Torsdag 30 maj - Kristi Himmelsfärds dag - kl. 8.00 är det gudstjänst med koralblåsning från kyrktornet i S:t Nicolai kyrka. Därefter kyrkfrukost i Nicolaigården.

Nationaldagskonsert 6 juni

Nationaldagskonsert kl. 19.00 i S:t Nicolai kyrka. S:t Nicolai Vocalis med gäster. Dirigent är Christina Hedlund.