Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Nyhetsarkiv

Ska vi fira jul tillsammans?

Kyrkorna i Lidköping hälsar dig välkommen att fira julafton i Nicolaigården!


Hjälp oss att hjälpa andra!

Behovet av ekonomiskt stöd från kyrkan är stort. I december kraftsamlar vi lite extra för att göra julen något mer glädjefylld för dem som har det extra svårt. Denna kraftsamling är inte möjlig utan Ditt bidrag!

Läs mer ››


Musikgudstjänst i Mariakyrkan

”Jul, jul, strålande jul”
Söndag 16 dec kl. 18.00 i S:ta Maria kyrka
Karina Gustafsson, sång 
Andreas Wahlman, sång & gitarr
Hanna Carlsson, piano, cello & sång
Carl-Vilhelm Malmesved, bas
Josefin Creutzer, piano, flöjt & orgel


Lillkyrkan på torget

Från och med 1 december bemannas Lillkyrkan på torget onsdagar & lördagar 10-14, samt söndagar 12-14. Skänk en slant till välgörenhet, ta en pepparkaka eller kom och prata lite.


Blivit uppringd av Investigo?

Investigo genomför just nu, på vårt uppdrag, en läsarundersökning av vår församlingstidning OM. Huruvida du vill vara med på den undersökningen är helt upp till dig! Är det någon fråga som känns konstig eller svår, så hoppa över den. Du behöver inte blir orolig att det är något skumt på gång.


Fika för välgörenhet

På Trettondedagen den 6 januari inbjuder Torsdagssykretsen till julkaffe i Nicolaigården, mellan kl. 15-17, före Julsångsgudstjänsten.
Hembakat kaffebröd finns till försäljning och intäkterna går till Svenska kyrkans internationella arbete.


Julhelgens gudstjänster och musik!

Ta med dig barnen och börja julaftonsfirandet i kyrkan. Här får barnen vara med att göra ordning i krubban under gudstjänsten. Senare på eftermiddagen blir det julbön och för den som är vaken midnattsmässa. Julhelgen bjuder även på julens sånger och psalmer.

Läs mer ››


Julgransplundring

Välkommen på julgransplundring i Mariakyrkan den 20 januari kl. 16.00. Det bjuds på korv & bröd, musik och dans. Efteråt är du välkommen på mässa.


Ett dygn i Taizéanda

Ett dygn i Taizéanda, 18-19 januari på Kyrkans gård-Lockörn.
Läs mer ››


Diskutera livets stora frågor

Alla bär på existentiella frågor, men i vilka sammanhang får vi möjlighet att verkligen sitta ned och diskutera dem med andra?


Biskopsvisitation

Ett längre besök av biskopen brukar kallas visitation. Detta är en syssla som biskopar haft ända sedan kyrkan grundades, och under århundradenas lopp har den haft olika karaktär. I Januari är det Lidköpings tur!


Eftermiddagsfika med program

Tisdag 5 februari kl. 14.00 kommer Mats Bengtsson till Nicolaigården och pratar om ”Magnus Gabriel De la Gardie; en del av vårt liv”´. Undertiden finns det möjlighet att fika.
 


Eftermiddagsfika med program

Tisdagen 5 mars kl. 14.00 kommer vissångerskan Hanna Sundblad till Nicolaigården. Hon bjuder på på egna och Barbro Hörbergs sånger i en skön, vårlig stämning med rum för både skratt, eftertanke och nerv. Fika och njut!

 


« Tillbaka