Föreläsningskväll om Karin Boye

Skådespelerskan Catherine Jeppson kommer tillsammans med musikern Ulf Esborn framföra ett litet program om Karin Boye. Tisdag 26 februari kl. 18.30 i Nicolaigården.

Återkoppling årets diakonicentral

Många var de hjälpsökande som kom till Nicolaigården under julens diakonicentral, men många var även dem som hjälpte till!

Resultatet av biskopsvisitationen

De tre dagar långa biskopsbesöket resulterade i ett tal av biskop Åke Bonnier, där han reflekterade över församlingens arbete och hur vi bör gå vidare.
Läs talet!

Tina och Bo Frid till Mariakyrkan

Välkommen till musikgudstjänst i Mariakyrkan den 3 mars kl. 18.00.

Eftermiddagsfika med program

Tisdagen 5 mars kl. 14.00 kommer vissångerskan Hanna Sundblad till Nicolaigården. Hon bjuder på egna och Barbro Hörbergs sånger i en skön, vårlig stämning med rum för både skratt, eftertanke och nerv. Fika och njut!

Öppet hus i Sigfrid

Första torsdagen i månaden med start 7 februari kl. 15-17. Kyrkan är öppen för dig som går i Åk 4-7, ingen föranmälan, bara att komma!

Förklädd Gud

Lars-Erik Larssons tidlösa musik med Hjalmar Gullbergs klassiska text framförs här av kammarkörerna S:t Nicolai Vocalis och Bel Canto tillsammans med Skarabygdens symfoniorkester.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

Konsert till förmån för Zontas hjälpprojekt

Zontor världen över har i 100 år kämpat för att förbättra kvinnors och flickors mänskliga rättigheter. Den 16 mars blir det en konsert i S:t Nicolai kyrka kl. 17.00 till förmån för några av Zontas hjälpprojekt. Biljettpris 200 kr, försäljning på Bokhandeln samt församlingens kansli.

HBTQ i fokus

Mirjam Fors är prästen som outade sig själv som homosexuell i sin invigningspredikan. Nu kommer hon till Nicolaigården och pratar om HBTQ-frågor. Nicolaigården torsdag 21 mars kl. 18.30!

S:t Petri Ungdomskör på besök

S:t Petri Ungdomskör med blandade röster i åldrarna 14-20 år. Kören är ansluten till S:t Petri kyrka, Malmö.

Toner under valven

Lördag 30 mars kl.11.30 i S:t Nicolai kyrka blir det en stunds vila för själen, då Benjamin Kjell spelar orgel.

Musikgudstjänst i Mariakyrkan

Söndag 31 mars kl. 18.00 blir det musikgudstjänst med Mariakyrkans kyrkokör.

Välgörenhetskonsert

Lördag 13 april kl. 17.00
Svenska kyrkans internationella arbete står i fokus denna kväll. S:t Nicolai kyrkokör och Johan Sundström, Christina Hedlund, dirigent

Pilgrimsvandra på Annandag Påsk

Vandringar startar samtidigt från S:t Nicola kyrka, S:t Sigfrids kyrka och S:ta Maria kyrka kl. 15.00. Efter vandringen möts följena upp i Nicolaigården för en gemensam fika. Därefter mässa i S:t Nicolai kyrka kl. 17.00.

Fira påsken i kyrkan

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus besegrade döden! Välkommen att delta på de gudstjänster och aktiviteter som erbjuds under påskveckan.

Läs mer ››

Körkonsert med S:t Nicolai Vocalis & Tornakören från Lund

Lördag 4 maj kl. 17.00 skunger S:t Nicolai Vocalis tillsammans med Tornakören från Lund i S:t  Nicolai kyrka. Dirigerar gör Christina hendlund och Jakob Yttersjö.

Församlingsresa 7 maj

Tisdag 7 maj har du möjlighet att förlja med till Skövde för att få en visning av Helanakyrkan, samt eftermiddagsfika på Kyrkans hus. Avresa kl. 13.00 och åter i Lidköping kl. 17.30. Anmälan till kansliet senast 30 april.

Drop-in-vigsel i S:t Nicolai kyrka

Lördag 11 maj mellan kl. 10.00-15.00 erbjuds drop-in-vigsel i S:t Nicolai kyrka. En snabb vigsel som tar ca. 20 minuter. Om ni har er hindersprövning redo är det bara att dyka upp. Kom ihåg att minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Musikgudstjänst i Mariakyrkan

Söndag 12 maj kl. 18.00 blir det skönsång av Linda Meurlinger, som ackompanjeras av Josefin Creutzer på piano.

Toner under valven

Lördag 18 maj kl.11.30 är det Toner under valven i S:t Nicolai kyrka. Benjamin Kjell spelar orgel.

Elever från Kävesta folkhögskola

Torsdag 23 maj kl. 19.00 kommer musikelever från Kävesta folkhögskola och ger en konsert i S:t Nicolai kyrka.

Koralblåsning och kyrkfrukost

Torsdag 30 maj - Kristi Himmelsfärds dag - kl. 8.00 är det gudstjänst med koralblåsning från kyrktornet i S:t Nicolai kyrka. Därefter kyrkfrukost i Nicolaigården.

Nationaldagskonsert 6 juni

Nationaldagskonsert kl. 19.00 i S:t Nicolai kyrka. S:t Nicolai Vocalis med gäster. Dirigent är Christina Hedlund.