Mottagande av ny komminister och kyrkomusiker

Söndag 25 februari kl. 17.00 i Sigfridskyrkan
Mottagande av ny komminister, Mats Bengtsson och kyrkomusiker Hanna Åberg.
Sigfridskören och Cantare medverkar i denna mässa.

Tomas Sjödin föreläser

I februari gästas vi av Tomas Sjödin som är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker och har blivit en välkänd röst som återkommande värd för Sommar och Vinter i P1.

Duke Ellington Sacred Concert

Lördagen 17 mars kl. 17.00
Margareta Bengtson, sopran
Nya Stadens Storband
S:t Nicolai Vocalis, Lidköping
S:ta Helena Vokalensemble, Skövde
Johannes Landgren, dirigent

Gospel train i Sigfridskyrkan

Söndag 18 mars, samling från kl. 10.00 i Sigfridskyrkan. Gudstjänst kl. 17.00. Välkommen att vara med i kören, anmälan till Hanna Åberg senast 11 mars. Mat och fika till självkostnadspris.

Musikgudstjänst i S:t Nicolai kyrka

Lördag 24 mars kl. 17.00
S:t Nicolai kyrkokör sjunger sånger från tre högtider; Födsel, fasta och förväntan. Musik av bl.a. Mozart Riedel, Caccini och Harling.
Karin Nelson, orgel & Christina Hedlund, dirigent

Fastekampanjen 2018

Årets fastekampanj fokuserar på psykosocialt arbete, som är kyrkans specialkompetens. Läs mer om hur du kan bidra!

Musikgudstjänst i Mariakyrkan

Söndag 25 mars kl. 18.00
Linda Meurlinger, solist
Josefin Creutzer, musiker

Passionsandakter med musik och meditation

26, 27 & 28 mars kl. 19.00 i S:t Nicolai kyrka
Anita Ingvarsdotter, präst, Karin Nelson, organist

Långfredagsmusik i S:t Nicolai kyrka

Fredag 30 mars kl. 18.00En väg att gå
S:t Nicolai Vocalis sjuner passions-, faste- och långfredagsmusik från tre århundraden. Karin Nelson, orgel, Christina Hedlund, dirigent

Pilgrimsvandring, fika, gudstjänst

Måndag 2 april kl. 15.00 startar vandringar från S:t Sigfrids kyrka, S:ta Maria kyrka och S:t Nicolai kyrka. Gemensam fika i Nicolaigården kl. 17.00 och avslutande gudstjänst i S:t Nicolai kyrka kl. 18.00.

Lärdag 7 april kl. 11.30
Studenter från Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Psalmgudstjänst

Lördag 15 april kl. 17.00
Körsångare, instrumentalister, församlingens präster, kyrkomusiker och en sjungande församling.

Låtskrivare, "ståuppare" och artist till Nicolaigården

"Tulpaner från igår"

Tisdag 17 april kl. 18.30, Nicolaigården
Ulrika Netterdal
och David Törnbäck sjunger och spelar.

Ulrika berättar om sin ADHD. Hon har studerat teologi med antogs ej för prästvigning. Nu är hon låtskrivare, "ståuppare" och artist.

After work i Sigfridskyrkan

Fredag 20 april kl. 18.30
After work med Benny Anderssons musik. Medverkar gör Stina Andersson och Hanna Åberg.

Lördag 21 april kl. 11.30
Karin Nelson , orgel

Lördag 5 maj kl. 11.30
Johan Sundström, kontrabas