Politisk paneldebatt

Den 21-22 augusti leder Anita Ingvarsdotter och Rickard Burén paneldebatter med representanter för de olika politiska partierna i kommunen.

Ny sjukhuspräst välkomnas

Var med och välkomna Karolina Hedlund Carlsson, församlingens nya sjukhuspräst, i gudstjänsten i S:t Nicolai kyrka söndagen 26 augusti.

Pilgrimsvandra

Vad passar väl bättre på sommaren än att komma ut och vandra i vår vackra natur?

Avtackning av Anita Ingvarsdotter

Anita avtackas i högmässan den 2 september kl. 11.00 i S:t Nicolai kyrka, där gudstjänsterna är sammanlysta denna dag. Anmälan till efterföljande middag görs till kansliet senast 27 augusti.

Caroline Krook föreläser i Nicolaigården

Tis 25 september kl. 18.30
"Rastlös sökare och troende tvivlare "
Biskop emerita Caroline Krook talar om existentiella frågor i filmer av Ingmar Bergman.

Höstkväll med Magnus Gabriel De la Gardie

Fredag 28 sep kl. 18.00 i S:t Sigfrids kyrka
Mats Bengtsson talar om Magnus Gabriel De la Gardies liv och påverkan på Lidköping. Vi äter en enklare måltid tillsammans till självkostnadspris.

Musik i S:t Nicolai

Konsert med Barockensemblen Klärobskyr. Tidlös barockmusik på tidstrogna instrument. Ett stämningsfullt musikprogram med några av Sveriges bästa barockmusiker!

En kväll för ROMER och med ROMER

Den 13 oktober står KNEZHA - PROJEKTET i focus. Då kommer Misa & Serif Bakic från Leskovac, Romska sångare från Trollhättan, Zoran Kovacevic från The Lighthouse m.fl.

Upptäck den svenska psalmskatten!

Söndag 21 oktober står Psalmen i fokus i S:t Sigfrids kyrka. Dagen avslutas med Gudstjänst kl. 17:00. Lunch till självkostnadspris. Anmälan till Hanna Åberg senast 15/10.

Föreläsning i Nicolaigården

Tis 30 oktober kl. 18.30 - Mot alla odds?
När hjärnan tvivlar och hjärtat vill tro. Biologen och författaren Stefan Edman föreläser om hur naturupplevelser, konst och litteratur hjälper oss att möta livets glädje och sorg, i förundran och förtröstan

Ikoner i S:t Nicolai kyrka

I S:t Nicolai kyrka kan man den 3 november
njuta av ikoner målade av Lisa Chemnitz. En ikon är en bild som målats på en träplatta och försetts med bladguld eller platina i flera färger.

Höstkväll i S:t Sigfrids kyrka

Fredag 9 november kl. 18.00
Sigfridskören sjunger musik ur Erik Tillings
Folktonsmässa ”I dina vingars skugga” och
Mats Bengtsson pratar om mässans olika delar. Vi äter en enklare måltid tillsammans till självkostnadspris.

Föreläsning i Nicolaigården

Mån 26 november kl. 18.30
Prästen och leg. psykoterapeuten vid S:t Lukas, Göran Larsson, föreläser utifrån sin bok ”Rötter och vingar”