Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

I pilgrimens tecken

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vem möter du bortom vägkröken, och inom dig?Pilgrimskalender

Alla pilgrimsvandringar i stiftet samordnas i en gemensam kalender som du hittar här!

6-9 juni - pilgrimsvandring och pilgrimsfest

Välkommen till pilgrimsvandring och pilgrimsfest! Medeltidens pilgrimer vandrade över Kålland och vidare över Lurö och Värmlandsnäs mot Trondheim. Läckö slott har de senaste åren på nytt blivit en plats för pilgrimer och därför möts vi för åttonde året till vandring och Pilgrimsfest.

Vi börjar i år i Lidköping och får lyssna till Tomas Wettermark som har lång erfarenhet av att arbeta som pilgrimspräst på Pilgrimscentrum i Vadstena Vi vandrar också till Antoniosgården på Kållandsö och möter Ikonmålaren Robin Johansson. Ännu en gäst är författaren Vibeke Olsson, Hon har skrivit en lång rad uppskattade romaner i skiftande historisk miljö, ofta med perspektiv på samhällsutvecklingen. Under lördag och söndag är hon med oss på Läckö och dela med sig av sina tankar och erfarenheter.      

Årets Läckövandring har temat ”Dela för att hela”. Orden är hämtade från pilgrimsmässan och berättar om både erfarenheter och en riktning att följa.  Ett av pilgrimens nyckelord är delande. När vi vandrar tillsammans delar vi både den yttre vandringen och den inre. I samtal och delande har vi många gånger upplevt att livet blir lite helare. Orden anger också en riktning som vi tror på. Vi är många som upplever att det är mycket som glider isär i vår tid. Vi vill få impulser till att göra det som bygger gemenskap, det som går i en helande riktning.  

Ledare för dagarna är stiftspedagog Anders Blom, pilgrimspräst Mikael Kjell, diakoniassistent Anita Klasson, Du kan välja mellan att delta från en till fyra dagar.  

PROGRAM

Torsdag 6 juni 
9:00 Pilgrimsfrukost (lunchpackning) Nicolaigården S Kyrkogatan 8 Lidköping 
10:00 Tomas Wettermark 
11:00 Avfärd med bilar till Stenhusbacken 
11:45 Vandring från Stenhusbacken till Otterstad, 10km 
17:00 Kvällsmat Otterstad  

Fredag 7 juni 
9:00 Vandring från Otterstad till Antoniusgården och tillbaka till Otterstad, 14 km. Vi möter ikonmålare Robin Johansson.
17:00 Kvällsmat  

Lördag 8 juni 
9:00 Samling i Otterstad, vandring till Läckö, ca13 km. 
15:00 Föredrag Vibeke Olsson ”Dela för Att Hela”, Läckö slottskyrka 
17:00 Kvällsmat  

Söndag 9 juni 
10:00 Samling vid Naturum på Läckö vandring till Roparudden, 3 km 
13:30 Slottskyrkan: Vibeke Olsson m.fl. ”Dela För att Hela” 
15:00 Pilgrimsmässa i Slottskyrkan 

Kostnad
En dag (dag 1-4): Du som vill vara med och vandra under en av dagarna medtar egen matsäck och deltar kostnadsfritt. . Flera dagar (dag 1-4): Ett dygnspaket kostar 350 kronor. Då ingår kvällsmat, övernattning, frukost och lunchpaket samt följebil som fraktar tyngre bagage och skjutsar tillbaka till övernattningsplats. 

Praktisk information
Övernattning är av enkel standard i Otterstads församlingshem (tre nätter). Du behöver ta med handduk, sovsäck, kudde och liggunderlag. Mer information om utrustning etc kommer i ett brev till anmälda deltagare veckan innan vandringen. Det finns även möjlighet att komma på kvällen onsdag den 5/6 och övernatta i Lidköpings församlingshem

Anmälan
Du anmäler dig här senast 24 maj 2019.

Pilgrimsvandringen är ett samarbete mellan Sunnersbergs församling, Läckö och Skara stift.

Ladda ner programblad

Tisdagar 18 juni - 12 augusti

Korta pilgrimsvandringar från S:t Nicolai kyrka kl. 17.30. Därefter kvällsmässa i kyrkan kl. 18.30.

Vänerveckan 27 augusti

”en strand vid nådens hav”
Pilgrimsvandring i samband med Vänerveckan från S:t Nicolai kyrka och avslutning i Kyrkans gård Lockörn. Ta gärna med en matsäck!
För info: Anders Kjellqvist, präst

Pilgrimsmässor

Varje fredag i S:t Nicolai kyrka kl. 12.05.