Sommaren i kyrkan

Under sommarmånaderna koncentreras de flesta av aktiviteterna till S:t Nicolai kyrka i centrum. Kyrkan har öppet mer eller mindre dagligen, och det bjuds på gudstjänster, mässa, musik och lyrik & konserter. I år erbjuds schemalagda tornvandringar i kyrktornet, samt guidade visningar av kyrkan. Tittar du riktigt noga kanske du får syn på ett och annat djungeldjur också.

S:t Nicolai kyrka har öppet enligt följande:

Mellan 17 juni och 18 augusti är S:t Nicolai kyrka öppen i stort sett dagligen. Vardagar 12.00-18.00. lärdagar kl. 10.00-13.00, söndagar i samband med gudstjänst och musik, i regel kl. 10.00.

Vardagar kl. 15.00 Andrum (ej 21/6)
Måndagar kl. 15.30 Guidad visning
Tisdagar kl. 15.30 Tornvandring (27/6-15/8), kl. 17.30 Pilgrimsvandring, kl. 18.30 Mässa
Onsdagar kl. 15.30 Guidad visning
Torsdagar kl. 12.15 Musik och Lyrik, kl. 15.30 Tornvandring
Fredagar kl. 12.05 Pilgrimsmässa
Söndagar kl. 10.00 Mässa/Gudstjänst

Diktläsare och musiker under Musik och Lyrik, efterföljande sommarlunch i Nicolaigården

Datum Diktläsare Musiker Lunch
27/6 Thomas Ekelöf Torbjörn Möller, gitarr Kycklingsallad
4/7 Eva Unenge Anna-Lena Åstrand Västkustsoppa
11/7 Inga-Lill Tidström Benjamin Kjell Redd grönsakssoppa
18/11 Adolf Tahm Anna-Lena Åstrand Sill & potatis
25/7 Mikael Sundberg Benjamin Kjell Kantarellsoppa
1/8 Monica Axén Benjamin Kjell Kasslersoppa
8/8 Emil Persson Christina Hedlund Kycklingsoppa
15/8 Inger Granlund Christina Hedlund Kräftsoppa

Sommaröppet på församlingskansliet

Ordinare öppettider på kansliet från 12 augusti
mån-ons, fre 8.30-12.00

Sommarkyrkoteamet tar hand om dig

S:t Nicolai kyrka är bemannat hela sommaren. Ideella medarbetare varvat med ett sommmarkyrkoteam av ungdomar finns där för att du ska få en så trevlig upplevelse som möjligt. Upplev kyrkorummet tillsammans med era barn och leta reda på alla djungeldjur som gömt sig. Fråga sommarvärdarna om instruktioner. Lillkyrkan är placerad i kyrkparken och det finns aktiviteter för barnen hela sommaren.