Sommaren i kyrkan

Under sommarmånaderna koncentreras de flesta av aktiviteterna till S:t Nicolai kyrka i centrum. Kyrkan har öppet mer eller mindre dagligen, och det bjuds på gudstjänster, mässa, musik och lyrik & konserter. Pilgrimsmässorna på fredagarna fortsätter även under sommaren, samt pilgrimsvandringar med utgångspunkt från S:t Nicolai kyrka och avslutning i EFS-kyrkan på onsdagar, som förra året. I början av sommaren har S:t Sigfrids kyrka sina uppskattade "sommarkvällar" med underhållning och mat.

S:t Nicolai kyrka har öppet enligt följande:

18 juni – 19 augusti
Vardagar kl. 12.00 – 18.00
Lördagar kl. 10.00 – 13.00
Söndagar i samband med gudstjänst kl. 10.00

Veckoprogrammet ser ut så här:

Mån-fre 15.00 Andrum (ej midsommarafton)
Tis kl. 18.30 Mässa
Ons kl. 18.00 Korta pilgrimsvandringar från Nicolaikyrkan med avslutning i EFS (4 juli - 1 augusti)
Tors kl. 12.15 Musik och Lyrik (fr.o.m v 26) med efterföljande lunch i Nicolaigården, ingen föranmälan.
Fre kl. 12.05 Pilgrimsmässa
Sön Mässa/Gudstjänst kl. 10.00

Årets schema för Musik & Lyrik, torsdagar kl. 12.15
Datum Musiker Diktläsare
 28/6  Karin Nelson  Gunilla Enggren
 5/7  Josefin Creutzer  Sara Wiking
12/7  Hanna Åberg  Richard Salomonsson
19/7  Anna-Lena Åberg  Marianne Cascioli
 26/7  Christina Hedlund  Börje Stern
 2/8  Christina Hedlund  Lars-Anders Ek
 9/8  Christina Hedlund  Lotta Nilsson
 16/8  Karin Nelson  Inger Ek

Pilgrimens sommar

Pilgrimsmässor
Varje fredag i S:t Nicolai kyrka kl. 12.05

7 augusti & 14 augusti
Korta pilgrimsvandringar med start från S:t Nicolai kyrka kl. 17.30 och avslutas med kvällsmässa i kyrkan kl. 18.30.
För info: Catrine Lundberg

28 augusti
"en strand vid nådens hav"
Pilgrimsvandring i samband med Vänerveckan från S:t Nicolai kyrka till Truvegården kl. 17.30. Ta gärna med en matsäck!
För info: Anders Kjellqvist

Politiska paneldebatter på Skogshyddan

Skogshyddan är för många en oas under sommaren för bad, fika, sol och minigolf. I sommar leder Anita Ingvarsdotter och Rickard Burén paneldebatter med representanter för de olika politiska partierna i kommunen. Den 21 augusti intervjuar Anita M, MP, KD och S kl. 19.00-21.00. Kvällen efter är det Rickards tur att utfråga SD, L, C och V, samma tid.