S:t Nicolai kyrka

Hamngatan 7

Kyrkans namn härrör från sjöfararnas och handelsmännens skyddshelgon, S:t Nicolaus. Lidköpings läge vid Vänern och vid en medeltida handelsplats gör att man kan ana att här mycket tidigt funnits en kyrka. Staden har sina äldsta kända stadsprivilegier från 1446 och dagens kyrka har murrester från denna tid. Några av dessa stenar är synliga framme vid ingången till Mariakapellet som iordningställdes i kyrkans södra korsarm vid senaste renoveringen 1995. Det är främst två händelser i stadens historia som präglat kyrkan; De la gardie-tiden och stadsbranden 1849.

Läs mer om kyrkans historia »

Öppetider

Under året är kyrkan öppen varje onsdag 11.00-14.00 och under sommaren hålls S:t Nicolai kyrka öppen under 9 veckor. Vardagar kl. 12.00-18.00 och lördagar kl. 10.00-13.00, samt söndagar vid gudstjänst och musik. Veckans program kan du läsa på anslagstavlor vid kyrkorna och i kalendern här på hemsidan. Gudstjänster, musik och övrig församlingsverksamhet annonseras i NLT. Kyrkan kan ev. besökas på annan tid efter överenskommelse med vaktmästare. Kontakta i så fall församlingskansliet tel. 0510-684 00.

Klicka för att se vilka som oftast jobbar i S:t Nicolai kyrka!

Kyrkvärdar

Ann-Marie Rynman
Claés Englund
Sofia Hagberg
Gunilla Hjällström
Gunilla Hugosson
Turid Inghammar
Johan Lindén
Anne Jansson
Margareta Nyman
Jan Olsén
Berit Rydén
Anders Salqvist
Ingeborg Johnsson (representatnt från kyrkorådet)
Camilla Lundgren (representatnt från kyrkorådet)

Följ S:t Nicolai kyrka på Facebook!