Sy / Sticka / Snickra

Handarbete är kul, och ännu roligare tillsammans med andra!

Torsdagssykretsen i Nicolaigården

Torsdagssykretsen är en syförening som samlas varje torsdag, höst- och vårtermin mellan kl. 14.00-16.00. Förutom att sy och handarbeta inleds varje träff utav en av församlingens präster, därefter kaffepaus med småprat och diskussion, sedan en kort avslutning.

Många av våra handarbeten skänks till Sykretsens höstauktion som hålls varje år. Pengarna som då kommer in delas ut till Svenska kyrkans internationella arbete och andra hjälpverksamheter, samt till diakonalt arbete inom församlingen. Ju fler medlemmar, desto mer behövande kan få hjälp. Torsdagssykretsens möten går att läsa om i Predikoturerna i NLT på fredagar och på affischer utanför kyrkorna. Torsdagssykretsen har också hand om kyrkkaffet på Trettondedagen i Nicolaigården. För mer information, kontakta ordförande Berit Larsson, tel 0510-254 39.

Stickcafé i Nicolaigården

Måndagar, varannan vecka, träffas ett gäng entusiaster och stickar vantar, sockar, mössor, halsdukar och tröjor. Dessa plagg delas ut av diakonerna under december månad till behövande barn i Lidköping.

Vill du vara med att sticka till dessa ändamål eller har du garn att skänka? Ta gärna kontakt med Astrid Karlsson som är ansvarig för stickcafét på tel. 0510-228 68.

Snickargrupper i Sigfridskyrkan

Varje vecka på onsdagar kl. 09.00-11.30 är snickarverkstaden öppen i Sigfridskyrkan. Är du intresserad av detta kontakta Gunnar Svensson på tel. 0510-284 23.