Villa, Volvo, Vovve
- finns det något mer?

Vad är meningen med livet? Finns Gud? Är kristen tro tråkig, osann, ologisk? Är Jesus relevant för nutidsmänniskan?

Känner du igen dig i frågeställningarna?

Välkommen till Alpha, en grundkurs i kristen tro, där du fördjupar dina kunskaper inom tron. Kursen omfattar elva träffar, där varje träff bjuder på en föreläsning och samtal i mindre grupper om den kristna tron och givna ämnen. Under samtalen är det högt i tak där alla får komma till tals.

Alpha är för alla, men särskilt för:

• Dig som funderar över livets mening
• Dig som vill utforska kristen tro närmare
• Dig som undrar över vad kristen tro kan tillföra nutidsmänniskan
• Dig som vill fräscha upp dina kunskaper om kristen tro, eller aldrig blev konfirmerad
• Dig som är ny i församlingen/kyrkan och söker efter en gemenskap
• Dig som är förälder till barn i konfirmationsåldern
• Dig som har barn som är med i någon av församlingens barnverksamheter
• Er som förbereder er för vigsel eller dop.

Alpha är den första bokstaven i det grekiska alfabetet och står här för:
Alla är välkomna
Alla som är intresserade av att veta mer om den kristna tron. Alla åldrar är välkomna.
Lära med ett leende
Det är möjligt att lära om den kristna tron och samtidigt ha roligt.
Prestationsfri gemenskap och pasta!
Kurskvällen börjar med att vi äter god mat tillsammans. En möjlighet att under trivsamma former träffa människor och få nya vänner.
Hjälpa varandra
I den lilla gruppen har vi möjlighet att hjälpa varandra med att finna svar på livets frågor.
Allt får frågas
Inget är för enkelt eller för utmanande

Vad gör vi på kursen?

En träff börjar kl. 18.30 med att vi äter lite mat tillsammans. Därefter följer en föreläsning av Anita Ingvarsdotter omkring kvällens ämne t.ex. kristen tro, tråkig, osann och otidsenlig?, Vem är Jesus?, Varför måste Jesus dö?, Varför ska jag läsa Bibeln och hur?, Hur kan jag göra det bästa med resten av mitt liv?

Över en kopp kaffe/the sitter vi sedan ner i smågrupper och samtalar med utgångspunkt från det vi hört och delar med oss av våra egna tankar, frågor, och ifrågasättanden. Kvällen slutar klockan 21.00

Kursens omfattning

Kursen pågår under 10 onsdagskvällar inkl. en lördag (heldag) och löper över två terminer.

Kostnad

Självkostnadspris för maten, 30:- per kurskväll. Därutöver kommer en kostnad för heldagen.

Höstens kurs börjarde 20 september!

Är du nyfiken på Alpha, kontakta
Ann-Christine Bårström
tel. 0510-684 22
ann-christine.barstrom@svenskakyrkan.se

Alla kurstillfällen hålls i Nicolaigården.