Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Romansafton 26 januari i Nicolaigården

2019-01-26

ROMANSAFTON

Välkommen till en ledigare konsert med
Ann-Kristin Jones, mezzosopran
Bernt Wilhelmsson, piano

Lördagen den 26 januari kl. 17.00, Nicolaigården

Entré 150 kr / ungdomar gratis
100 kr (Konsertföreningens medlemmar)
Använd gärna Swish, se baksidan.

Te & scones serveras i pausen!

Ann-Kristin Jones är ofta anlitad på operascenerna runt om i Sverige och utomlands, och hon är sedan 2014 anställd vid GöteborgsOperan.  Under säsongen 2017-2018 gjorde hon bl.a. Komponisten i R. Strauss Ariadne på Naxos och Rosina i Rossinis Barberaren i Siviglia. Under innevarande säsong medverkar hon i Rhenguldet och Cavalleria Rusticana.

Vid sidan av operakarriären är hon flitigt verksam som solist i konsert- och oratoriesammanhang och hennes repertoar omfattar bl. a. altpartierna i Bachs, Händels och Mozarts mässor, passioner och oratorier samt orkestersånger av Wagner, Mahler, Berlioz och Zemlinsky.

Ann-Kristin Jones ackompanjeras på flygel av Bernt Wilhelmsson som debuterade som solist i Beethovens ”Kejsarkonsert” tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Hans breda repertoar omfattar både pianokonserter och kammarmusik. Bernt har turnerat mycket utomlands och konserterar här hemma frekvent med pianoaftnar, kammarmusikkonserter och romansackompanjemang. Han innehar en lektorstjänst vid Högskolan för Scen och musik i Göteborg.

www.annkristinjones.com
www.goteborgspianofestival.com/bernt-wilhelmsson/

Konserten är ett samarrangemang med Lidköpings konsertförening.

« Tillbaka

Romansafton 26 januari i Nicolaigården